Koken zonder dieren: bami met groenten
Koken zonder Dieren: bami met groenten. (Foto: Emy Leidelmeijer)

Koken zonder Dieren: bami met groenten

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstadvrijwilliger Emy Leidelmeijer.

“Lekker, makkelijk en snel: bami met groenten. Heerlijk!”, zegt Emy.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 ui
3 tenen knoflook
1 eetlepel sambal oelek
2 wortels
1 broccoli
1 eetlepel ketjap manis
Choi sam
Chinese eiermie
(optioneel: bouillonkorrels)

Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes, de wortels in repen en de choisam in stukken. Breng de groenten een voor een aan de kook in een pan.

Laat vervolgens de broccoli 5 minuten en de wortels 7 minuten koken. De choi sam heeft 2 minuten nodig om gaar te worden. Spoel de groenten naderhand af in koud water zodat ze niet verder garen. Leg vervolgens de groenten apart.

Snijd de ui en knoflooktenen, wok deze circa 2 minuten in een pan. Voeg de sambal hieraan toe en wok totdat de knoflook en ui goudbruin kleuren. Bak de gekookte groenten 5 minuten mee.

Kook vervolgens de mie zoals staat op de verpakking. Giet de mie af en voeg dit toe aan het geheel. Voeg peper en zout toe naar smaak en gebruik eventueel bouillonkorrels. Meng vervolgens de ketjap manis bij het gerecht: een kind kan de was doen!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×