Oud-commandant Mart de Kruif van de Landstrijdkrachten hield de herdenkingsrede. (Foto: Chris de Waard)

Kijk hier de dodenherdenking bij Het Haagsche Schouw terug

De eerste herdenking die jaarlijks in Leiden plaatsvindt op 4 mei is die bij het militair monument aan het Haagsche Schouw. Ook dit jaar verzamelden daar rond 15.00 uur weer veel belangstellenden.

Ze kwamen luisteren naar de herdenkingsrede die dit keer werd uitgesproken door oud-commandant Mart de Kruif van de Landstrijdkrachten. Hij stond uitgebreid stil bij de militaire uitdagingen waar we ook nu weer voor staan. Met de woorden ‘bescherm en wees waakzaam’ sloot hij zijn toespraak af en was het tijd voor twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus.

Daarvoor was de herdenking geopend door voorzitter Rens Heruer van de Stichting Dodenherdenking Leiden, waarna bestuurslid Cathelijn Peters een gedicht voorlas. Aansluitend werden de namen van de gevallenen voorgelezen door de 11-jarige Tim van Aelst. Zijn over-over grootvader was Majoor Mulder die met de rekruten de brug heroverde. Hij las dit jaar de namen voor samen met een van de veteranen.

Afsluitend legden de vier aanwezige burgemeesters uit respectievelijk Leiden, Katwijk, Voorschoten en Oegstgeest een krans, waarna ook andere organisaties hun eer betoonden. De herdenking werd zoals gebruikelijk afgesloten met een defilé, waarbij iedereen een bloem, bloemstuk of krans kon leggen of gewoon even stil kon staan bij het monument.

De hele herdenkingsbijeenkomst is hier nu terug te zien.

Leiden Maatschappij Dodenherdenking 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×