(Foto: Buro JP)

Zilveren speld voor Leiderdorper Arno Mentink

Burgemeester Tjarda Struik heeft zondagmiddag in de Dorpskerk de zilveren speld van de gemeente Leiderdorp uitgereikt aan Arno Mentink. Hij is ernstig ziek en vierde zondag samen met familie en vrienden het leven.

“Mentink is een actieve Leiderdorper die veel betekend heeft voor het dorp. Hij heeft altijd heel veel voor de medemens gedaan, vanuit zijn geloof, vanuit de kerk en vanuit zichzelf en is altijd op zoek naar het goede in iedereen”, zei Struik bij de feestelijke bijeenkomst.

In 2018 werd Mentink al koninklijk onderscheiden. Hij werd toen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sindsdien is hij heel actief gebleven en zich blijven inzetten voor de samenleving.

Zo was Mentink vele jaren Sinterklaas voor de kinderen van zijn collega’s bij zijn werkgever Achmea. Ook ging hij in die rol langs bij verschillende scholen. Verder heeft Mentink meegeschreven aan het boek over 400 jaar Dorpskerk en daar ook heel veel hand- en spandiensten verleend. Hij zat onder andere in het lustrumbestuur.

Mentink zingt verder in het Doeshavenkoor en maakte voor hen de presentaties voor de optredens met de teksten van de gezongen liederen. Het koor treedt veel op in  bejaardentehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen. Ook maakte Mentink voor de bewoners van de Ommedijk enkele jaren een bingo, gebaseerd op het Oranjehuis en stelt hij jaarlijks zijn historische woning open op Open Monumentendag.

Struik: “Arno heeft een luisterend oor voor iedereen die dat nodig heeft. Voor het college van Leiderdorp is dat aanleiding om hem te waarderen met een zilveren speld.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×