Joost Valkenburg, een van de onderzoekers die de bebouwde kom van Leiderdorp ingaan op zoek naar vleermuizen en vogels. (Foto: IDDS)

Onderzoek naar vleermuizen en vogels in Leiderdorp

In opdracht van de gemeente fietsen drie ecologen de komende dagen met verrekijkers door Leiderdorp. Tot en met 17 mei doen ze onderzoek naar vleermuizen en vogels in de bebouwde kom. De onderzoekers zijn van adviesbureau IDDS dat projecten uitvoert op terreinen als ecologie, milieu en bouw- en sloopmanagement.

Projectleider Daniël Wille van IDDS laat weten dat zijn bureau kijkt naar het voorkomen van vleermuizen, huismussen, spreeuwen en gierzwaluwen. “We kijken waar ze zitten in en om gebouwen en in welke aantallen”, zo zegt hij. “Als er werkzaamheden gaan worden uitgevoerd aan gebouwen, dan is het prettig dat de informatie daarover al beschikbaar is. Dit om negatieve gevolgen voor de soort te voorkomen en ze tijdig een alternatieve verblijfplaats aan te kunnen bieden.”

Staat het adviesbureau dan aan de kant van de natuur of aan de kant van projectontwikkelaars en bouwers? Wille: “Wij zijn ecologen, staan aan de kant van de wet en helpen beleidsmakers zich aan de wet te houden. Daarbij hoort dat als er gesloopt, gebouwd, verbouwd en verduurzaamd wordt, de genoemde dieren een andere leefplek wordt geboden, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan nestkasten.”

Duurzaamheid Economie Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×