De afgelopen week werd op sociale media meermaals melding gemaakt van geweldsincidenten. (Foto: Jan Frensen)

Burgemeester kondigt samenscholingsverbod rondom winkelcentrum Lange Voort af

Burgemeester Emile Jaensch kondigt een samenscholingsverbod af rondom winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest tot en met 25 augustus. In die periode is het voor groepen jongeren niet toegestaan zich in het gebied op te houden of zich er zonder goede reden te bevinden.

“De afgelopen periode zijn meerdere incidenten gemeld, waarvan een aantal met geweld”, meldt de gemeente. De afgelopen week werd er op sociale media meermaals door ouders melding gemaakt van geweldsincidenten in de directe omgeving van het winkelcentrum, waarbij jongeren mishandeld zouden zijn door leeftijdsgenoten.

Maatregel
De maatregel gaat donderdag 9 mei in. Vanaf dat moment is het tussen 9.00 en 4.00 niet toegestaan om zich als jongere zonder doel op te houden rond het winkelcentrum. Wanneer dit toch gebeurt en er overlast ontstaat, kan de politie boetes uitdelen.

“Spijtig genoeg moeten we dit zware middel inzetten om dit niet te tolereren gedrag aan te pakken en verdere escalaties te voorkomen”, zegt burgemeester Jaensch. De gemeente roept hiernaast op aangifte te doen bij het waarnemen van incidenten.

https://www.oegstgeest.nl/fileadmin/_processed_/d/6/csm_20240508_samenscholingsverbod_Lange_Voort_052bdbda45.jpg

Het gebied waar het samenscholingsverbod geldt. (Foto: Gemeente Oegstgeest)

 

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×