Fleur Spijker verlengde woensdag de overeenkomst met het bestuur van de Leiden Marathon. Dat zijn Tjeerd Scheffer, Robert Laan en Peter Burghouwt. (Foto's: Chris de Waard)

Marathon en gemeente bezegelen hun liefde voor elkaar

Met het ondertekenen van een set afspraken hebben de gemeente Leiden en het bestuur van de Leiden Marathon de samenwerking voor de komende jaren formeel bezegeld. Het convenant heeft een looptijd van vijf jaar, maar wordt daarna in principe stilzwijgend verlengd.

Dat feestelijke tekenmoment tussen sportwethouder Fleur Spijker en Marathonvoorzitter Tjeerd Scheffer ging woensdagmiddag vergezeld van een flinke slagroomtaart en een lesje marathonhistorie.

Voorzitter Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon en sportwethouder Fleur Spijker verlengden woensdagmiddag het convenant tussen de twee partijen.

Road Runners
De Leidse marathon-organisatie is begin jaren negentig ontstaan toen een aantal personeelsleden van 3M in Zoeterwoude, waaronder Tjeerd Scheffer en Peter Burghouwt naar de New York Marathon gingen en daar de kunst afkeken. Er werd in Amerika langs de straat getraind voor de hardloopwedstrijd door de New York Road Runners.

En zo namen de Leidenaren twee ideeën mee terug: dat van de Leiden Marathon en terloops werd ook de Leiden Road Runners Club opgericht. De rest is geschiedenis en komende weekend staat alweer de 33e editie van het sportieve evenement op de agenda. Of eigenlijk twee evenementen, want voordat de hardlopers zondag aan de start van de verschillende afstanden verschijnen is er zaterdag al door enkele duizenden deelnemers genoten van de omgeving tijdens de wandelmarathon.

Ondertussen is ook de stad klaar voor het evenement en daar gaan onder meer de afspraken in het convenant over. De hekken staan langs het parcours, de banners hangen weer boven verschillende straten in het centrum en ook de Morspoort is voor twee dagen van zijn sokkel gehaald, zodat de lopers er soepel onderdoor kunnen.

Leiden Leiderdorp Regio Sport Zoeterwoude Leiden Marathon 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×