Met de renovatie van de toren wil de directie van het kasteel geschiedenis vertellen aan de bezoeker. (Video: Brigit Disseldorp)

'Hoogste uitkijkpunt van Wassenaar' na renovatie open voor publiek

De toren van Kasteel de Wittenburg, het hoogste uitkijkpunt van Wassenaar, is nu toegankelijk voor publiek. De toren is gerenoveerd in samenwerking met de erfgoedlijn landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland. Woensdag werd de kasteeltoren officieel geopend door gedeputeerde van Zuid-Holland Meindert Stolk en wethouder Ronald Zoutendijk.

Tot voor kort was de kasteeltoren een stoffige en vergeten hoek van het kasteel waarin het archief van de afgelopen zestig jaar van het kasteel lag opgeslagen. Kasteel de Wittenburg staat al sinds 1901 in Wassenaar en kent een grote geschiedenis. De toren is hier onderdeel van en met de renovatie van de toren wil de directie van het kasteel de geschiedenis vertellen aan de bezoeker.

Tijdens de officiële opening van de kasteeltoren kondigde de directie dan ook aan dat het kasteel de deuren opent voor rondleidingen. Dat is uniek voor De Wittenburg omdat het voorheen altijd een besloten omgeving was. “Die beslotenheid hebben we nog steeds wel”, vertelt directeur Ralf Meppelder. “Maar we vinden wel dat we onze kasteeldeuren inmiddels iets verder open kunnen zetten voor een breder publiek.”

Kasteel de Wittenburg valt onder de erfgoedlijn landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland. Door middel van deze erfgoedlijnen maakt de provincie het, samen met anderen, mogelijk om het erfgoed in Zuid-Holland te bezoeken en te leren over onze geschiedenis. De provincie stimuleert en ondersteunt middels haar erfgoedlijnen de samenleving om eigen initiatieven te ontplooien en de realisatie daarvan mogelijk te maken.

Advertentie

Cultuur Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×