Dit jaar vond de derde editie van het Bike & Run demo festival plaats. (Video: Brigit Disseldorp, foto's: Emile van Aelst)

Sportwalhalla voor fiets- en hardloopfanaten bij derde Bike & Run demo festival

Fiets- en hardloopfanaat konden donderdag hun hart ophalen bij het Bike & Run demo festival in Leiden. Tijdens de derde editie van het festival bij wielrenvereniging Swift konden er weer allerlei hardloop- en fietsspullen worden getest. Ook was het festival dit jaar het start- en finishpunt van de toertocht van roeivereniging Njord die haar 150-jarig bestaan viert.

“We organiseren dit festival om mensen te stimuleren om te gaan sporten”, vertelt organisator Niels van der Geest. “Mensen kunnen hier alles uitproberen. Hardloopschoenen, bakfietsen, speed pedelecs, alle racefietsen. Vaak is de mogelijkheid er niet om alles te testen, dus vandaar deze dag.” Naast het testen van materialen, konden deelnemers ook meedoen met clinics en werd er voor de kinderen een Dikke Banden Race georganiseerd.

Het Bike & Run demo festival is een samenwerking tussen LRVT Swift en de drie Leidse winkels Raas bikes, De Hardloopwinkel en Trappers.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×