Rugbyvrouwen DIOK Amber Thomson, Mieke Arkesteijn en Fenne van Putten vol strijdlust naar de finale. (Foto: Gerry van Bakel)

Rugbyvrouwen DIOK gaan voor eerste landstitel

De vrouwen van de Leidse rugbyclub DIOK zijn helemaal klaar voor de ultieme krachtmeting. Niets minder dan de landstitel staat op het spel. In Sleutelstad Sport vertellen Mieke Arkesteijn, Fenne van Putten en Amber Thomson over hun brandende ambitie. “We gaan echt voor die eerste plek.”

Vorig jaar ging de finale nog net aan hun neus voorbij. Als debutant in de Ereklasse was de derde plaats natuurlijk geen schande, maar de Leidse rugbyvrouwen hadden maar wat graag meegestreden om de landstitel. Toen hield AAC uit Amsterdam ze uit die beslissende wedstrijd. Dit jaar moest DIOK het weer met Amsterdam uitvechten.

Anticlimax
Maar die wedstrijd ging niet door vanwege blessureleed bij de Amsterdammers en dus plaatst DIOK zich met een reglementaire overwinning van 30-0 voor de finale. “Het was een beetje een anticlimax”, zegt Arkesteijn. “We waren er helemaal klaar voor.” Ook Van Putten vindt het jammer dat de wedstrijd niet door kon gaan. “We hebben er de afgelopen weken heel erg naar toe geleefd en voor getraind. We zijn superblij dat we door zijn naar de finale, maar de manier waarop is toch niet zo leuk. Net alsof we het niet helemaal zelf verdiend hebben.”

Sleutelstad Sport-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Amber Thomson, Mieke Arkesteijn en Fenne van Putten van rugbyclub DIOK over kansen op de landstitel.

Voor debutante Thomson is het een spannend jaar. “Ik heb hiervoor vier jaar bij de jeugd van DIOK gespeeld, dus ik kende de club al wel en ook de mensen. Ik vind het heel mooi dat ik in mijn eerste seizoen al kans maak om landskampioen te worden. Dat kunnen niet heel veel mensen zeggen. Ik heb ook wel het gevoel dat ik iets kan bijdragen, ik sta al best vaak in de basis.” Teamgenoot Arkesteijn voegt er aan toe: “En vorige wedstrijd player of the match.

Voor Arkesteijn is de herinnering aan de verloren wedstrijd van vorig jaar tegen Amsterdam dat DIOK de finale kostte nog een pijnlijke ervaring. “In mijn carrière was dat toch wel een zwarte dag. We hadden ze graag terug willen pakken en het was een goede training geweest voor onze defense. Want dat is straks natuurlijk belangrijk in de finalewedstrijd tegen Blue Babes.”

Felheid
Op zaterdag 25 mei neemt DIOK het op tegen regerend landskampioen Blue Babes in het nationaal rugbycentrum op Sportpark De Eendracht in Amsterdam. “In de eerste helft van het seizoen hebben we ze wel kunnen verslaan, maar in de tweede helft is dat niet meer gelukt”, zegt Van Putten. “Er zijn zeker nog wat verbeterpunten. Bijvoorbeeld in de rucks, waarbij je na een tackle de bal moet zien te pakken. Ik denk dat we goed aan elkaar gewaagd zijn.”

“Als iedereen er is en iedereen staat aan, dan kunnen we net dat extra geven wat nodig is”, zegt Arkesteijn die met haar 25 dienstjaren in het eerste vrouwenteam van DIOK  de meeste ervaring heeft op het veld. “Als we genoeg felheid brengen, en goed samenspelen, dan zie ik het wel gebeuren.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×