(Foto's: Chris de Waard)

Wandelmarathon in de zon trekt duizenden deelnemers

Voor de vijfde keer werd zaterdag de wandeleditie van de Leiden Marathon gehouden. Via dezelfde route als waar vandaag de hardlopers hun kilometers afleggen, werd in de stralende zon gewandeld door de Leidse regio.

Start en finish waren op het Garenmarktplein waar weer een gezellig evenemententerrein was gecreëerd waar iedereen na de gedane inspanning bij kon komen met een hapje en drankje.

Bij de finish werden de wandelaars onthaald door Joke Larrewijn die voor iedereen een woord van waardering had. Daarna werden op de finishlijn de medailles omgehangen. Zowel de Leiden Marathon en en de Wandelmarathon staan overigens bekend om de uniek vormgegeven medailles. Dit jaar hebben de afbeeldingen te maken hebben met 450 jaar Leidens Ontzet.

Zondagmiddag wordt de Leiden Marathon live uitgezonden op televisie. De uitzending beging om 12.00 uur en duurt tot 16.15 uur.

Overigens heeft Joke binnenkort nog een bijzondere klus. Samen met presentator en programmamaker Johan Overdevest van Omroep West is ze speaker bij de opening van de Corbulotunnel in de Rijnlandroute.

Hartjes
Overal werd gehoor gegeven aan de oproep om op straat hartjes te krijten om team Jacklyn te steunen. Zij lopen morgen met een team mee om geld in te zamelen voor Kika en als eerbetoon aan de op tweejarige leeftijd aan leukemie overleden Jacklyn.

 

Leiden Regio Sport Leiden Marathon 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×