(Foto: Chris de Waard)

Warme weer speelt Leiden Marathon parten: 10 kilometer afgelast

Het is vanmiddag zo warm dat veel deelnemers aan de Leiden Marathon uitvallen. De de 10 kilometer is op last  van de Veiligheidsregio afgelast.

Overal rond het parcours staan hulpdiensten opgesteld. Er is GRIP 1 afgekondigd vanwege de weersomstandigheden. Dat staat voor Gecoördineerde Regionale  Incidentbestrijdingsprocedure. In zo’n geval is structurele coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten noodzakelijk.

Tjeerd Scheffer zegt na afloop dat het stopzetten van de Leiden Marathon onvermijdelijk was. “Het gaat om de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. Voor de mensen die de 10 km wilden lopen was het heel vervelend. Zij hadden er voor getraind en dus baalden ze. Maar de meesten hadden ook begrip voor de beslissing. Een iemand niet, die vond het nodig mijn vrouw te bedreigen.”

Op de vraag of er volgend jaar weer een Leiden Marathon komt, antwoordt Scheffer resoluut: “Tuurlijk.” Maar er zal eerst een evaluatie plaatsvinden, vertelde hij. “Er vielen veel lopers uit, misschien omdat ze niet hebben kunnen trainen in warm weer”, zegt Scheffer. “We zijn ooit in juni begonnen, maar omdat het meestal te warm was naar mei verhuisd en nu is het vaak weer erg warm. We gaan er eens goed naar kijken.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel sprak na afloop van de Leiden Marathon met Tjeerd Scheffer over afgelasting 10 km.

112 Sleutelstad Leiden Regio Leiden Marathon 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×