ZVL-1886 Heren 1. (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Leidse waterpolomannen zijn volgens coach 'toekomst van het waterpolo'

Het eerste mannenteam van ZVL-1886 is er afgelopen weekend niet in geslaagd door te dringen tot de halve finale van de eredivisie waterpolo. Vrijdagavond werd in Nijverdal met 15–13 verloren van Het Ravijn, zaterdagavond werd het in Leiden tegen dezelfde ploeg 11–13.

Coach Miloš Filipović is ondanks het verlies trots op ‘zijn jongens’. Voor Filipović was het zijn eerste seizoen als coach van ZVL-1886 H1. “Het was heerlijk werken met deze jonge jongens. Er zit veel potentie in. Ze willen allemaal hard werken, luisteren en leren. Zij zijn de toekomst van het waterpolo in Leiden, maar ook in Nederland. Dit is de mentaliteit die je nodig hebt.”

Vorig seizoen zijn er zes spelers vertrokken en daarom was het doel dit jaar om met een jonge ploeg toch eredivisie te spelen en in de top 8 te eindigen. “Met een vijfde plek is dat ruimschoots gelukt”, zegt Filipović. Om te groeien en een top 4 ploeg te worden, is er volgens de coach nog wel wat nodig. “Meer water en meer trainingsuren. Daar wordt door sponsoren, de club en de gemeente nu naar gekeken.”

Of Filipović ook volgend jaar weer voor de groep staat, durft hij nog niet met zekerheid te zeggen. “Daar is het nog iets te vroeg voor, maar als het goed is wel.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×