Het koor PUIC bij een van hun optredens (Foto: Henk Zwolsman)

Pop en klassiek gaan zij aan zij bij concert van PUIC

Er zijn heel veel liedjes over water geschreven, van de popsong ‘Bridge over Troubled Water’, tot het klassieke ‘As is the Sea Marvelous’. Genoeg om een heel programma mee te vullen. Dat deed het koor PUIC voor hun concert ‘Als het water komt’ op zaterdag 25 mei in Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest.

De mix van toegankelijke popsongs en klassieke liederen is het handelsmerk van PUIC. Ze zingen dit keer gevoelige muziek van David Bowie en Sting. Er klinkt vrolijke muziek van Francis Poulenc in het Frans en van Peter Fox in het Duits, met piano, fluit en mondharmonica. Er zijn ook twee stukken die vooral het geluid van water lijken te imiteren, waaronder één van Philip Glass. En er zijn op verschillende momenten projecties over water in allerhande vormen.

Poster “Als het water komt”, concert van PUIC

Verwacht geen grote zware stukken bij PUIC, maar wel een première. Namelijk het titelstuk van het concert: ‘Als het water komt’. Dit lied gaat over Leidens Ontzet en werd gecomponeerd door Carolien Devilee op tekst van Gijsbert van Es. Het past mooi in een concert dat water als vriend en vijand bezingt. De geuzen waren blij met het water waarmee ze tot Leiden konden komen. Maar wat doe je midden in een storm? Dat is te horen in Ramses Shaffy’s ‘Als ’t Stormt’. Devilee bewerkte het voor koor, speciaal voor dit gevarieerde concert.

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×