(Foto: Pixabay)

Politie houdt twee mannen aan na babbeltruc in Leiderdorp

Een 88-jarige vrouw uit Leiderdorp is woensdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een familielid van de vrouw lichtte de politie in, waarna de twee verdachten op de A5 ter hoogte van Schiphol aangehouden konden worden.

Een onbekende man belde bij de vrouw aan, aan het einde van de middag en beweerde dat hij bij de politie werkt en wat spullen kwam ophalen. De man kon zo het pand betreden en meerdere persoonlijke eigendommen van de bewoonster meenemen. Bij het verlaten van de woning kwam een familielid van de vrouw binnen die de situatie verdacht vond. De verdachte zette het op een lopen en het familielid achtervolgde hem en waarschuwde de politie.

De politie zette de achtervolging in en hield even later op de A5 ter hoogte van Schiphol een 22-jarige en een 21-jarige Amsterdammer aan. Beide mannen zitten nog vast en de recherche doet verder onderzoek naar de zaak en de rol van de verdachten.

De politie laat weten dat ze nooit langskomt om waardevolle spullen op te halen om veilig te bewaren. Als mensen de zaak niet vertrouwen, kunnen ze altijd 112 bellen, aldus de politie.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×