De Voorschotense brandweer is de snelste van de regio. (Foto: Brandweer Voorschoten)

Brandweer Voorschoten is de snelste van de regio

De brandweer van Voorschoten is de snelste binnen de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM). Dat blijkt uit cijfers over de snelheid van de brandweer per gemeente, die elk jaar door de veiligheidsregio worden gepubliceerd.

In 62,1 procent van de gevallen arriveert een brandweerwagen in Voorschoten binnen negen minuten na een 112-melding met prioriteit 1. Dat meldt de brandweer via haar sociale mediakanalen.

Het succes wordt niet alleen behaald door de kazerne Voorschoten (121 meldingen in Voorschoten), maar ook door de Brandweer Leiden Zuid die in Noord Hofland en een deel van Adegeest op meldingen reageren. Bij 59 meldingen in Voorschoten kwam de Leidse brandweer als eerste aan bij een melding.

“We zijn trots op onze vrijwilligers die na alarmering vanuit huis naar de kazerne komen, zich omkleden en binnen 3 minuten en 41 seconden kunnen uitrukken”, aldus de brandweer die de cijfers aangrijpt om ook nieuwe brandweervrijwilligers te werven: “Ben jij ook snel ter plaatse bij een alarmering? Kom dan naar de informatieavond op 28 mei om 19.30 uur.” Die wordt gehouden in de Kazerne Voorschoten aan het Burgemeester van der Haarplein. Aanmelden kan via  wordbrandweer.nl of per mail bij erik.de.jonge@vrhm.nl.

 

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×