Aanvoerder Marijn Ververs maakte de meeste punten en leidde zijn team naar de winst en de finale. (Foto's: Marja van Tilburg)

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball als eerste door naar finale play-offs

De Leidse basketbalploeg kan zich in juni tot landskampioen kronen. De eerste stap is gezet. De derde wedstrijd op rij werd gewonnen van Landstede Hammers uit Zwolle en daarmee plaatst Leiden zich voor de finalereeks. “Een finale halen is altijd mooi”, reageert voorzitter Marcel Verburg na afloop.

Ook matchwinner Marijn Ververs, de aanvoerder van het Leidse team is blij met het bereiken van de finale. “Het is wel 3-0 geworden, maar het was zeker niet gemakkelijk. En dat is natuurlijk ook de verdienste van Zwolle.” Ververs zelf werd topscoorder met 26 punten.

ZZ Leiden begon goed en kwam al snel op voorsprong, de coach van Hammers dwingend een time-out te nemen. Maar de ploeg uit Zwolle bleek taai. Ze kwamen steeds weer terug. In de laatste seconden van het eerste kwart kwamen ze op gelijke hoogte.

Veldslag
En dat beeld herhaalde zich eigenlijk in elk kwart. Leiden liep steeds wel wat punten uit, maar de Hammers kwamen net zo hard weer terug. Volgens Ververs noemde de wedstrijd een veldslag. “We zaten er allemaal een beetje doorheen en dan zie ook dat wisselde beeld in de wedstrijd. Verburg roemde de steun van het publiek, die heel belangrijk is voor de ploeg. “Dat is echt de zesde man die daar zit, zoals zij achter het team gaan staan.”

In het laatste kwart stond ZZ Leiden eerst riant tien punten voor, maar ook in die fase vocht Landstede Hammers zich knap terug. Ze gaven geen cadeautjes weg. Maar het was Ververs zelf die uiteindelijk zijn team op sleeptouw nam, een belangrijke driepunter scoorde en meteen daarop na een turnover nog eens twee punten. De eindstand werd uiteindelijk 79-71.

Winnen
In de andere halve finale strijden Heroes Den Bosch en Donar Groningen om een plekje in de finale. Voor zowel spelers als de voorzitter van ZZ Leiden maakt het niet uit. “Als je landskampioen wil worden, moet je van elk team kunnen winnen”, zei Ververs.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×