Bus Oegstgeest
Oegstgeest krijgt een nieuwe visie op verkeersveiligheid en bereikbaarheid. (Foto: Regio15)

Oegstgeest krijgt nieuw mobiliteitsplan: 'Veel nieuwe inwoners, auto's en fatbikes'

Oegstgeest krijgt een nieuwe visie op verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Een oud plan over mobiliteit loopt door tot 2027, maar blijkt door ontwikkelingen in het dorp achterhaald. Het vorige mobiliteitsplan komt uit 2017. Sindsdien is het aantal inwoners van Oegstgeest met ruim tweeduizend toegenomen.

“We moeten opnieuw gaan kijken waar onze prioriteiten liggen”, aldus VVD Oegstgeest raadslid Inge Oosterhuis. “We hebben Nieuw Rijngeest erbij, we constateren zebrapaden die slecht zichtbaar zijn. Dat gaat om de veiligheid van onze inwoners en dat is toch wel heel belangrijk.”

Wethouder Kees Oudendijk kwam recent met een update over de uitvoering van het oude plan. Raadsleden missen daarin maatregelen op verschillende gebieden, waaronder verkeersveiligheid en de beschikbaarheid van openbaar vervoer.

Inge Oosterhuis over veiligheid in Oegstgeest en het mobiliteitsplan

Fatbikes
De wethouder is het er over eens dat een update van het plan nodig is, door niet alleen demografische maar ook maatschappelijke ontwikkelingen. “Sinds corona is het autobezit heel erg toegenomen en zijn elektrische fietsen en fatbikes gemeengoed geworden”, constateert hij. Daarom komt er een nieuw plan voor mobiliteit. Eind dit jaar wil de wethouder hiervoor een plan van aanpak naar de gemeenteraad sturen. In de loop van 2025 moet dat dan tot een nieuw mobiliteitsplan leiden.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×