(Foto's: Regio15).

Zes gewonden door ontplofte fietsaccu

Bij een brand met een fietsaccu in een woning aan de Dorpsstraat in Oegstgeest zijn maandagavond zes mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn kinderen. Alle gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat ze gevaarlijke rook die van de fietsaccu kwam, hadden ingeademd.

De hulpdiensten werden maandag rond 20.00 uur gealarmeerd voor de brand. Meerdere voertuigen kwamen met spoed te plaatse. De vier bewoners hadden nog niet direct de woning verlaten. Twee buurmannen deden met een tuinslang een poging om de brandende fietsaccu te blussen. De ter plaatse gekomen brandweer bluste uiteindelijk de brand en bracht de fietsaccu naar buiten. Onder andere een stoel en een deel van de bank raakte door de brand zwaar beschadigd.

Bij de brand is de fietsaccu ontploft waardoor gevaarlijke rook van de accu in de lucht van de woning is verspreid. In eerste instantie werden moeder, oma én twee jonge kinderen van zuurstof voorzien door ambulancepersoneel. Later ook de twee buurmannen omdat zij ook rook hadden ingeademd. Uiteindelijk zijn alle zes de slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×