(Foto's: Regio15)

Overlast door hoosbuien, Rijnland neemt maatregelen

Op verschillende plekken in de regio is dinsdag aan het einde van de middag en in de avond flinke wateroverlast ontstaan door de hevige regenbuien die boven onze regio losbarstten. Door de wolkbreuk liep onder andere de weg onder het spoorviaduct aan de Oegstgeesterweg in Leiden onder water. Ook op de Warmonderweg in Oegstgeest viel het water sneller dan dat het kon worden afgevoerd.

De brandweer kreeg verder een hele serie meldingen te verwerken van mensen waarbij water de woning is was gelopen. Vooral in Leiden en Oegstgeest ging het mis. Onder andere aan de Geregracht, de Jacob van Campenlaan en de Van Oldebarneveltstraat in Leiden liep het water naar binnen, net als aan de H.P. Berlagelaan, de Anton van der Horstlaan, de Van Brouchovenlaan, de Aldo van Eyklaan, de De Kempenaerstraat, het Wilhelminapark en de Emmalaan in Oegstgeest.

Aan de Ommevoort in Oegstgeest moest de brandweer in de stromende regen in actie komen om een grote afgebroken tak weg te halen die op het fietspad en deels op de rijbaan terecht was gekomen. De tak is in stukken gezaagd, waarna de weg weer vrijgemaakt kon worden.

Pompinstallaties
Het Hoogheemraadschap van Rijnland neemt ondertussen maatregelen om de overlast tegen te gaan. “Er is maandag meer neerslag gevallen dan voorspeld. Daardoor is er op verschillende plekken in ons gebied wateroverlast ontstaan. Ook dinsdag wordt nog veel neerslag verwacht”, aldus het waterschap dat de situatie voortdurend monitort en ook extra maatregelen heeft getroffen.

Zo zijn er tijdelijke pompinstallaties geplaatst om water af te voeren uit sloten waar het waterpeil te hoog is. Daarnaast is Rijnland sloten in het hele werkgebied aan het ‘voormalen’. Dat betekent dat het waterpeil in de boezem en polders wordt verlaagd, om meer ruimte te creëren voor de neerslag die nog gaat vallen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×