(Foto: Politie)

Politie lost vijf babbeltrucs op met aanhouding verdachte

De politie heeft een 24-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van vijf babbeltrucs in Leiderdorp. In een onderzoek door de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek kwam zijn identiteit aan het licht en werd hij eerder vandaag opgepakt. De verdachte wordt eind deze week voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Eerder werden ook al twee Amsterdammers van 21 en 22 jaar aangehouden die kort daarvoor een 88-jarige vrouw in Leiderdorp hadden opgelicht. Door een snelle melding van een familielid kon dat tweetal na een achtervolging op de A5 bij Schiphol van de snelweg worden geplukt.

Begin april was er sprake van een golf aan babbeltrucs in Leiderdorp. Iemand die inwoners belde en zich voordeed als medewerker van de bank of zelfs de politie, wist op deze manier mensen pinpassen en sieraden afhandig te maken. Soms waren ellenlange telefoongesprekken nodig om de slachtoffers ervan te overtuigen dat zij mogelijk het slachtoffer waren van criminelen en dat het beter zou zijn om hun kostbare spullen en pinpas af te geven. Deze werden vervolgens thuis opgehaald door iemand die in het complot bleek te zitten.

De slachtoffers werden op deze manier ernstig gedupeerd, omdat zij in goed vertrouwen inderdaad hun pinpas en sieraden meegaven. Met de pinpassen werd vervolgens geld opgenomen of werden goederen besteld.

Met de aanhouding van de Amsterdammer verwacht de recherche in ieder geval vijf babbeltrucs in Leiderdorp te hebben opgelost. Het onderzoek gaat onverminderd verder, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De nu aangehouden verdachte zit vast voor verhoor en wordt eind deze week voorgeleid aan een rechter-commissaris die een besluit zal nemen over de voorlopige hechtenis van de man.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×