100 deelnemers gekleed als echte gentlemen, trokken zondag door de regio. (Video: Brigit Disseldorp, Foto's: Emile van Aelst)

Ruim 17.000 euro opgehaald tijdens 'Distinguished Gentleman's Ride'

Voor alweer de derde keer werd zondag de Distinguished Gentleman’s Ride in Leiden gereden. Dit evenement verenigt klassieke en vintage motorrijders uit de hele wereld om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. Zo’n honderd vrouwen en mannen maakten met hun vintage classic motors een toertocht in en om Leiden.

De Distinguished Gentleman’s Ride, een jaarlijks motor- en liefdadigheidsevenement, zamelt geld in voor Movember. Dat is de wereldwijde liefdadigheidsinstelling die het beeld op gezondheid van mannen verandert. Doel is onder andere het leven van mannen verbeteren door het steunen van onderzoek naar prostaatkanker en initiatieven op het gebied van de geestelijke gezondheid van mannen. De beweging is bekend geworden door het laten groeien van een snor.

De Distinguished Gentleman’s Ride wil alle rijders die klassieke en custom style motoren en scooters bezitten, activeren om zich stijlvol te kleden en zich te verenigen in een parade door het hart van hun stad om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

De Leidse Ride trok dit jaar zo’n honderd deelnemers die samen ruim 17.000 euro ophaalden. Vorig jaar haalde datzelfde aantal deelnemers 14.000 euro op.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×