(Foto: Regio Leiderdorp Media)

Golf aan overvallen op tankstations, jarenlange celstraf geëist tegen vermoedelijke dader

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van vier jaar, waarvan één voorwaardelijk, tegen de 23-jarige Tarit S. vanwege vier overvallen eind vorig jaar in Leiden, Zoetermeer en Leeuwarden.

“Eind vorig jaar ging er een golf van overvallen op tankstations door de regio Leiden-Zoetermeer”, verklaarde de officier van justitie woensdag bij de Haagse rechtbank. In korte tijd waren er in de regio vijf overvallen.

De werkwijze van verdachte Tarit S. week volgens het OM af van de manier waarop andere overvallers van tankstations ‘normaal gesproken’ te werk gaan. Hij kwam niet luidruchtig naar binnen stormen met een wapen, maar duwde de medewerkers van de tankstations een mobiel onder de ogen. Daarop stond dan een tekst dat hij geld wilde en dat hij een wapen had.

De politie kwam S. op het spoor door na te gaan welke telefoons zendmasten in de omgeving van de tankstations hadden aangestraald. Er was een mobieltje dat op verschillende locaties was geweest op de tijdstippen dat daar overvallen plaatsvonden. Het toestel stond op naam van de broer van de verdachte, maar het bleek eigendom te zijn van S. zelf.

Lammenschansweg
Op 12 december 2023 werd een tankstation aan de Weidedreef in Zoetermeer overvallen, waarbij de dader sigaretten en geld buit maakte. Op 23 december volgde een overval aan de Lammenschansweg in Leiden, maar de overvaller droop daar zonder buit af. Op dezelfde dag kreeg een Esso-tankstation aan de Oostweg in Zoetermeer te maken met een overval, waarbij ook weer geld en sigaretten werden meegenomen.

Op 26 december was het tankstation aan de Lammenschansweg in Leiden opnieuw aan de beurt, maar daar maakte de overvaller ook dit keer niets buit. Op dezelfde dag was er een overval in de omgeving van de Muzieklaan in Zoetermeer, waarbij ook niets werd meegenomen.

Steekpartij
Het OM verklaarde tijdens de zitting dat Tarit S. verantwoordelijk is voor drie van de vijf overvallen. Voor twee beschuldigingen, de eerste overval aan de Lammenschansweg in Leiden en de overval aan de Oostweg in Zoetermeer, is onvoldoende bewijs tegen S. De Zoetermeerder verder schuldig aan een overval in Leeuwarden, stelt de officier van justitie.

Tarit S. ontkent alle overvallen. ‘Ik heb er niets mee te maken’, zei hij. Hij zit naar eigen zeggen al vijf maanden onschuldig vast en is in die tijd in de gevangenis slachtoffer geworden van een steekpartij. Zijn advocaat meent dat S. moet worden vrijgesproken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio Overvallen Tankstation


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×