(Foto: Politie)

Overvaller die toesloeg bij zes tankstations moet jarenlang de cel in

Overvaller Tarit S. (23) uit Zoetermeer moet vier jaar de cel in vanwege een serie overvallen op tankstations. De officier van justitie eiste twee weken geleden diezelfde straf, maar daarvan was één jaar voorwaardelijk.

De rechtbank acht echter bewezen dat S. bij zes overvallen is betrokken in plaats van bij de drie waar het Openbaar Ministerie bij de strafeis vanuit ging. De man uit Zoetermeer moet daarom een jaar langer gaan zitten.

S. heeft vorig jaar een serie overvallen gepleegd op benzinestation in Leiden, Zoetermeer en Leeuwarden. Hij kwam de tankstations niet zwaaiend met een pistool binnen, maar duwde de medewerkers een telefoon onder de ogen. Daarop stond de tekst dat hij geld wilde en dat hij gewapend was.

Op 12 december werd een tankstation aan de Weidedreef in Zoetermeer overvallen, waarbij de dader sigaretten en geld buitmaakte. Op 23 december volgde een overval aan de Lammenschansweg in Leiden, maar de overvaller droop er zonder buit af. Op dezelfde dag kreeg de Esso aan de Oostweg in Zoetermeer te maken met een overval, waarbij ook geld en sigaretten werden meegenomen.

Zendmasten
Op 26 december was het tankstation aan de Lammenschansweg in Leiden opnieuw aan de beurt, maar ook dit keer maakte de dader niets buit. Nog diezelfde dag was er een overval in de omgeving van de Muzieklaan in Zoetermeer. Ook in Leeuwarden was een benzinestation het doelwit.

De politie kwam S. op het spoor door gegevens van zendmasten in de omgeving van de benzinestations te vergelijken. Er was een telefoon die op de locaties opdook op de tijdstippen dat daar de overvallen hadden plaatsgevonden. Het toestel stond op naam van de broer van de verdachte, maar bleek eigendom te zijn van S.

Tarit S. ontkende alle overvallen. “Ik heb er niets mee te maken”, zei hij twee weken geleden op de zitting bij de rechtbank. Hij zit naar eigen zeggen al vijf maanden onschuldig vast en is in die tijd in de gevangenis slachtoffer geworden van een steekpartij. Zijn advocaat meende dat S. vrijgesproken moest worden, omdat de politie de Zoetermeerder op onrechtmatige wijze heeft vastgezet.

112 Sleutelstad Leiden Regio Overvallen Tankstation


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×