Grote veiligheidsoefening in nieuwe Corbulotunnel

De Veiligheidsregio Holland Midden houdt vandaag een grote oefening in de Corbulotunnel. Dat is de tunnel onder Voorschoten die deel uitmaakt van de RijnlandRoute.

Het gaat om een zogenoemde multidisciplinaire oefening waarbij een ongevalscenario in scene is gezet, waarbij veel verschillende hulpdiensten in actie moeten komen. Er wordt gewerkt met een scenario waarbij een ongeval in de tunnel heeft plaatsgevonden, waarbij ook brand is uitgebroken.

Vanuit de brandweer nemen voertuigen en manschappen van de kazernes Leiden, Voorschoten, Noordwijk en Wassenaar deel. Ook de politie, ambulancedienst en Rijkswaterstaat doen mee aan de oefening in de tunnel die begin juli opengaat voor het verkeer.

Vanmiddag wordt een tweede oefening in de nieuwe tunnel gehouden.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×