De deelnemers werden aangemoedigd door atlete Femke Pluim. (Video: Brigit Disseldorp)

Zoektocht op Beestenmarkt naar snelste Leidse man en vrouw

Atletiek-evenement Urban Athletics Series zette woensdagmiddag een pop-up sprintbaan neer op de Beestenmarkt in Leiden. Urban Athletics Series is een evenement dat de atletieksport onder de aandacht van een groter publiek moet brengen.

De NS en Urban Athletics Series gingen vervolgens samen op zoek naar de snelste man en vrouw van de stad, met voor de winnaars een kwalificatie voor de NK Indoor op het spel. Tijdens Urban Athletics Series wordt er via een sprintbaan in het hart van een steeds wisselende stad aan alle voorbijgangers de kans geboden om zich te meten met de rest van de stad. De tijden worden bijgehouden op een groot scorebord en de deelnemers krijgen direct een beeld van hun snelheid.

Na afloop van het evenement worden de man en vrouw met de snelste tijd van de stad uitgenodigd voor een trainingsstage op Papendal. Daar worden de snelste amateursprinters door een TeamNL-atleet meegenomen tijdens een professionele trainingsdag. Die kunnen hun opgedane vaardigheden vervolgens laten zien tijdens de speciale Urban Athletics Series-finale bij het NK Indoor 2025.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×