(Foto's: Regio15)

Eendenfamilie gered door brandweer en dierenambulance

Bij een ruim anderhalf uur durende ‘operatie’ van de brandweer en dierenambulance zijn vrijdagmiddag een moedereend en twee pulletjes gered. Het drietal was door onbekende oorzaak in het riool terecht gekomen.

Bij het dierenasiel was een melding binnengekomen over jonge eendjes die bij de Zandenburg in Oegstgeest in het riool zouden zitten. Bewoners hadden gepiep gehoord. Daarop heeft de brandweer een putdeksel verwijderd en met behulp van de fotocamera op een mobiele telefoon konden de eendjes worden gelokaliseerd. Een van de pulletjes is met een soeplepel van een buurtbewoner uit het riool geschept, waarna medewerkers van de dierenambulance het eendje in een warmtekast hebben gezet.

Een tweede pulletje verdween in eerste instantie in het riool, waarop de brandweer het riool met water doorspoelde. Met succes, want zo kwam het verdwenen eendje aan het einde van de straat via de rioolbuis in een sloot terecht. Daar werd ook de moeder eend aangetroffen. Ze bleek een lamme vleugel te hebben en is door de medewerkers van de dierenambulance behandeld. Moeder eend en haar jongen zijn uiteindelijk weer herenigd.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×