(Foto: Marleen Hogendoorn)

Koken zonder Dieren: bord vol groene groente

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hogendoorn: een bord vol groene groente, voor als je wat extra vitamines kunt gebruiken.

Ingrediënten voor 2 personen
1 teentje knoflook
1 courgette
2 handen vol spinazie (meer mag ook)

2 blikjes butter beans (lima bonen)
2 avocado’s

Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt als je vegan eet).
Olie om in te bakken.

Bereiding
Doe wat olie in de pan en bak de knoflook erin. Snijd de courgette in plakjes, en bak ze in dezelfde pan totdat ze lichtbruin beginnen te worden. Mik de spinazie erbij. Het kan teveel lijken, maar deze groente slinkt als je het bakt dus no worries. Doe de bonen erbij en roer het nog even goed door.

Pel de avocado’s en snijd ze in stukjes. Leg het groentenmengsel op je bord. Leg de avocado eroverheen. Lekker met wat yoghurt als saus erbovenop.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×