Museumnacht Leiden. (Foto: Emile van Aelst)

Meer dan tachtig activiteiten en optredens tijdens museumnacht

Tijdens de 16e editie van Museumnacht Leiden openen elf musea en andere instellingen de deuren voor het publiek. Op zaterdag 1 juni zijn er meer dan tachtig optredens, lezingen en andere activiteiten te bezoeken.

Het programma wordt aanpast aan waar het museum de focus op heeft liggen. Zoals bijvoorbeeld bij het Rijksmuseum van Oudheden. Daar kunnen bezoekers een Romeins kapsel krijgen. Er is ook een route tussen de musea waar van alles te beleven is: het nachtpad. Zo wordt er door Leiden Shorts op verschillende plekken in de stad korte films geprojecteerd.

De Museumnacht Leiden wordt georganiseerd door de commissie Museumnacht Leiden en de Stichting Museumnacht Leiden. De commissie bestaat uit studenten van studentenvereniging A.L.S.V. Quintus, die zich een jaar lang vrijwillig inzetten om de Museumnacht Leiden te organiseren.

Kaartjes zijn te verkrijgen via museumnachtleiden.nl.

Sleutelstad Cultuur: Museumnacht Leiden op zaterdag 1 juni met ruim tachtig optredens en activiteiten.

Advertentie

Cultuur Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×