Rennen na het startschot. (Foto's: Voorschotense Krant)

Kletsnatte start zestigste avondvierdaagse Voorschoten

Ruim 1600 inschrijvingen waren er bij de organisatie van de zestigste avondvierdaagse in Voorschoten binnengekomen. En ondanks de regen kwam vrijwel iedereen ook opdagen. Gecombineerd met een groot aantal ouders en begeleiders kwam het totaal aantal lopers dinsdagavond wel op 2500. De stromende regen bleek toch geen spelbreker.

In regenjassen met laarzen, paraplu’s en vuilniszakken kwamen de deelnemers naar het veld van Voorschoten’97. En sommige kinderen wilden helemaal niks tegen de regen doen. “Natter dan dit kan ik niet worden”, lachte een meisje.

Nee ze vonden het echt niet allemaal even leuk maar ja die medaille hè! Vriendinnen Fenna en Linde liepen voor de gezelligheid de 10 km. “Vijf kilometer is zo weinig.”

Stoere vriendinnen Fenna en Linde liepen de tien kilometer.

Thuna en Olivier vonden vijf kilometer wel genoeg. “Die regen is niet leuk maar het is wel gezellig.”

Thuna en Olivier zetten hun beste beentje voor.

Bijna alle Voorschotense basisscholen deden mee, net als drie Leidse basisscholen en tientallen individuele lopers. Ze werden ‘weggeschoten’ door burgemeester Nadine Stemerdink onder aanvoering van de ‘sfeermaker’. De muziek schalde uit de boxen en eerlijk is eerlijk: Europapa werd het hardst meegezongen.

Tot en met vrijdag 31 mei gaat de avondvierdaagse door het dorp. “Vanwege het jubileum zijn er diverse activiteiten”, zegt voorzitter Melchior Aelmans. “Dinsdag een speurtocht met leuke prijsjes, woensdag staat er een springkussen en donderdag en vrijdag live muziek. Dan worden alle lopers met bloemen ingehaald en staat het hier vol met opa’s en oma’s en vrienden. En dan is die felbegeerde medaille binnen. Altijd een happening.”

Voorzitter Melchior Aelmans over de Avond4daagse in Voorschoten.

 

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×