Martine Breedveld nam maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering afscheid als raadslid. (Foto: Marc Wonnink)

Wisseling van de wacht in Leiderdorpse VVD-fractie

Van raadslid Martine Breedveld is maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering afscheid genomen als raadslid. Breedveld gaf half april te kennen te gaan stoppen als VVD-raadslid. Gert-Jan de Jong volgt haar op. Volgens Breedveld is het raadslidmaatschap niet goed meer te combineren met het ondernemerschap en het gezinsleven.

Frank van Noort, fractievoorzitter van de VVD was vol lof: “Je geldt als een van de grote talenten binnen de VVD. Je vervulde je rol als fractievoorzitter vanaf 2018 met verve. Je hebt keihard gewerkt en krijgt nu meer tijd om je eigen weg te kiezen en meer vrijheid te ervaren.”

Burgemeester Tjarda Struik: “Je hebt een oprechte afscheidsbrief geschreven waarin je beschreef waarom het zo mooi is om raadslid te zijn. Ik weet zeker dat je betrokken zal blijven, jij bent thuis in Leiderdorp.” De burgemeester wenste haar verder veel succes met al haar werkzaamheden.

Martine Breedveld zelf nam ook nog het woord: “Toen ik in de gemeenteraad terechtkwam was dat een markant moment. Ik ben dankbaar dat dit me gegund is geweest, vandaar dat ik ook een vurig pleidooi heb gehouden richting vooral vrouwen, om het stokje over te pakken. Het raadswerk brengt je meer in contact met je eigen omgeving. Ik wens de gemeenteraad in de toekomst openhartige debatten toe en oprechte open vragen.”

Na het afscheid werd Gert-Jan de Jong benoemd tot gemeenteraadslid. Bij burgemeester Struik legde hij de eed af, waarna felicitaties volgden.

Leiderdorp Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×