Aan de lopende band worden bonbons in doosjes gestopt. (Foto's: Judy Karajoli en Robbert Beurse)

Open dag DZB Leiden: 'Laten zien wat voor toffe dingen we hier doen'

Tijdens de open dag van re-integratie- en werkontwikkelbedrijf DZB Leiden, voorheen De Zijl Bedrijven, konden bezoekers een kijkje nemen bij de verschillende activiteiten die de organisatie aan haar deelnemers biedt.

Op het hoofdkantoor aan de Le Pooleweg 11, werd er verteld, geproefd en gelachen. Radio Gemiva, de zender voor en door mensen met een beperking, zorgde met een locatie-uitzending voor de muziek. “We vinden het belangrijk dat iedereen ons leert kennen en we kunnen laten zien wat voor toffe dingen we hier doen”, vertelt DZB Leiden directeur Noëlle ter Woerds.

De organisatie is meer dan een sociale werkvoorziening. “We zijn het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden. We willen dat iedereen meedoet. Dat we oog hebben voor elkaar en elkaar zien voor wat we waard zijn”, vertelt Ter Woerds hierover. Op verschillende plekken in het hoofdkantoor is dan ook de slogan van DZB Leiden ‘Iedereen werk’ te vinden.

Bonbons
Hoogtepunt voor velen was een bezoekje aan de chocoladefabriek van DZB Leiden. In beschermende kleding liepen de bezoekers langs de lopende banden waar medewerkers de naar eigen zeggen ‘lekkerste bonbons van Nederland’ in doosjes verpakken. Ook worden daar dadels van een chocoladelaag voorzien en konden geïnteresseerden een poging wagen om met chocolade te tekenen. Niemand minder dan Willy Wonka stond aan de deur om bezoekers te ontvangen en met ze op de foto te gaan.

Enkele honderden bezoekers kwamen woensdagmiddag af op de open dag.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×