(Foto: Robbert Beurse)

TK Challenge Foundation organiseert derde editie Bio Science Parkrun

De TK Challenge Foundation uit Leiden organiseert voor het derde jaar op rij de Bio Sience Parkrun. Vrijdagmiddag 7 juni lopen de deelnemers vijf kilometer door het Bio Scienepark om geld in te zamelen voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden.

Het startsignaal voor de laagdrempelige run wordt gegeven bij het kantoor van TeekensKarstens advocaten en notarissen. Daar is de stichting acht jaar geleden ook ontstaan.

Opbrengst
Deelname aan de run kost twintig euro. Daarvoor krijgen de deelnemers een shirt en na afloop is er een gezellige borrel. De opbrengst draagt bij aan het verbeteren van de kinder Intensive Care van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden.

Relaxstoelen
Het opgehaalde geld wordt besteed aan ‘relaxstoelen’ voor de IC. Deze stoelen moeten het comfort en welzijn van zowel de jonge patiënten, als hun ouders bevorderen. Het biedt ouders een mogelijkheid tot rust en ontspanning tijdens de stressvolle momenten. Dit wordt nu al gemerkt op de IC, door de eerste relaxstoel die er al staat. De stoel verbetert ook de hechting tussen ouder en kind. Hij is namelijk geschikt om een kind makkelijk op schoot te nemen. Hechting is essentieel voor een snel herstel.

Jan Versteegh is voorzitter van de TK Challenge en rent zelf ook mee. Samen met Irene en Leanor, teamleiders van de kinder IC, vertellen zij over de Bio Science Parkrun en over de bestemming van het opgehaalde geld. Ook vertellen Irene en Leanor over hun toekomstdromen voor het kinderziekenhuis.

Leiden Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×