De kersverse landskampioenen van ZZ Leiden varen de Nieuwe Rijn op naar de huldiging op de Vismarkt. (Foto's: Emile van Aelst, hoofdfoto: Gerry van Bakel)

Landskampioen ZZ Leiden gehuldigd op de Vismarkt

In een open boot kwam het kampioensteam aan bij de Vismarkt naast het Leidse stadhuis. De mannen van succescoach Doug Spradley werden opgewacht met gejuich, confetti en blauwe rook. De Vismarkt was niet volgepakt, maar de aanwezige fans lieten goed van zich horen.

“Dougie is een Leidenaar” klonk het al gauw, afgewisseld met de aanmoediging “Leiduh, Leiduh”, die ook altijd tijdens de wedstrijden vanaf de tribunes galmt. Een voor een werden de stafleden naar voren gehaald, daarna de coach Doug Spradley die terugkeek op het seizoen. En vervolgens de spelers. Een enkeling werd vergeten omdat hij niet op het papiertje stond. Dan vroeg Spiekert Martin om een extra hard applaus.

Na de huldiging, compleet met polonaise verdween de ploeg in het stadhuis. Een avondje feesten, morgen detoxen en daarna weer hard trainen om klaar te zijn voor de BNXT-finale tegen de Belgische landskampioen Oostende. Bestuurslid Ramses Braakman weet dat het lastig gaat worden, maar prijst het samenspel van de Leidse ploeg. OOk voormalig bestuurslid Niek van Bemmel weet dat het geen eenvoudige klus wordt. “Maar ik heb de vorige twee keer ook gezegd dat we geen kans zouden maken tegen de Belgen.”

Aanvoerder Marijn Ververs wil even alleen denken aan de behaalde titel en daar een avondje van genieten. Morgen gaat de knop weer om. “Oostende zal er erg op gebrand zijn om van ons te winnen. Maar wij willen natuurlijk ook graag voor de derde keer op rij BNXT-kampioen worden.”

Maandag 10 juni speelt ZZ Leiden in Oostende. Op woensdag 12 juni komt de Belgische ploeg op bezoek in Sportcomplex 1574. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×