Raadhuis de Paauw ter illustratie. (Archieffoto)

Gemeente Wassenaar organiseert burgerberaad over verkeersveiligheid en bereikbaarheid

De gemeenteraad van Wassenaar heeft besloten een burgerberaad over verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid te organiseren. Daarmee vraagt de gemeente inwoners hun mening over het al dan niet invoeren van 30km/u als snelheidslimiet op veel wegen in het dorp. Het burgerberaad gaat in de tweede helft van 2024 van start.

Nicolás Pesman van oppositiepartij Hart voor Wassenaar (HvW) is niet blij met het burgerberaad. Volgens hem is het een manier van de coalitiepartijen om een daadwerkelijke beslissing uit te stellen, aangezien ze het onderling niet eens kunnen worden over het nieuwe wegencategoriseringsplan. Pesman noemt burgerberaden ‘een soort slappe versie van een referendum’. Als het aan hem lag, was een daadwerkelijk referendum een betere optie geweest.


Nicolás Pesman (HvW) over burgerberaad verkeersveiligheid.

Rogier Krabbendam (D66) is juist tevreden over het burgerberaad. In december 2023 riepen D66, Democratische Liberalen Wassenaar (DLW), PvdA en CDA het college van burgemeester en wethouders op tot het organiseren van een burgerberaad over verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. Dit in verband met nieuwe wegencategoriseringsplan dat de gemeenteraad van Wassenaar aan het opstellen is. Het college bleek bereid om dit te doen, maar zei daarvoor wel meer tijd en extra geld nodig te hebben. De door Krabbendam (D66) ingediende motie die nu aangenomen is, regelt dat er inderdaad meer tijd en geld vrijkomt voor het organiseren van het burgerberaad.


Rogier Krabbendam (D66) over burgerberaad verkeersveiligheid.

Advertentie

Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×