In dit park moet de school komen. (Bron: Google Maps)

Wassenaar bouwt brede school op Huibregtseveld

De Wassenaarse gemeenteraad heeft ingestemd met het plan van onderwijswethouder Ritkse Bloemendaal om een nieuwe brede school, een Integraal Kindcentrum (IKC), te bouwen op het Huibregtseveld. Middenin het park komt nieuwbouw ter vervanging van de St. Jan Baptist basisschool en de St. Jozef basisschool.

Aan de goedkeuring van het plan ging een flinke discussie in de gemeenteraad vooraf. De raad wil dat Bloemendaal voldoende aandacht heeft voor de verkeersveiligheid van de kinderen op die plek. De wethouder zegt dit toe. “Dan kunnen we instemmen met dit plan. Er zijn daar al een kinderdagverblijf en een gymzaal. Door er een school bij te plaatsen scheelt dat veel reistijd van en naar de gymles. Dus wat ons betreft is dit de beste plek”, zegt CDA-raadslid Sabrina Everard.


Raadsleden Everard en Hofman-De Raad over het IKC op het Huibregtseveld.

Park
Lokale partijen Lokaal Wassenaar! en Hart voor Wassenaar zijn minder enthousiast. Zij vinden het geen goed plan om een park op te offeren voor het IKC. “Er wonen meer dan alleen kinderen in deze wijk. Ouderen, mensen met een hond. Er is al weinig groen in dit park. Dat haal je nu weg”, zegt Annemarie Hofman-De Raad namens Lokaal Wassenaar! dinsdagavond tijdens de raadsvergadering waarin het plan werd besproken.

Voetbalkooi
Naast de vaststelling van de locatie is er een amendement ingediend om de voetbalkooi die op het veld ligt te verwijderen. Dit amendement is aangenomen en de voetbalkooi zal worden verwijderd. “Nu de locatie is vastgesteld, gaat de Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar, waar de school onder valt, aan de slag met een architect om een eerste ontwerp te maken”, belooft Bloemendaal.

De wethouder is nu al trots op de nieuwe school en noemt het IKC ‘een verrijking voor Wassenaar’. In het nieuwe pand is plek voor 480 basisschoolleerlingen.

Advertentie

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×