(Foto's/video: Politie Leiden)

Politie geeft beelden vrij van omgebrachte Leidenaar

De 38-jarige Leidenaar die donderdagavond dood werd gevonden in zijn woning aan de Korte Langestraat, is die ochtend nog gefilmd terwijl hij boodschappen deed. De man is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie wil onder meer weten wie het slachtoffer na het bezoek aan de supermarkt nog heeft gezien.

Donderdagavond 6 juni rond 19.30 uur werd het slachtoffer dood aangetroffen in zijn huis op de eerste verdieping van het appartementencomplex. Een Team Grootschalige Opsporing doet sindsdien onderzoek. De woning is verzegeld en uitgebreid onderzocht en er wordt met getuigen gesproken.

Ook heeft de politie camerabeelden bekeken en daaruit blijkt dat de 38-jarige man die donderdagochtend nog boodschappen heeft gedaan. Te zien is dat hij rond 11.25 uur de Albert Heijn aan de Hooigracht in Leiden binnenkomt en enkele minuten later bij de kassa verschijnt. Hij rekende zijn boodschappen contant af en vertrok vervolgens met een blauwe tas van Albert Heijn in zijn handen.

Het gezicht van de man is onherkenbaar gemaakt, maar zijn kleding is wel te zien. Hij draagt een zwarte pet en een zwart trainingspak met een opvallende witte streep op de borst en witte strepen op de benen. De politie wil weten wie het slachtoffer daarna nog heeft gezien, waar hij die middag mogelijk nog is geweest en of hij in het gezelschap van anderen was.

Daarnaast komt de politie ook nog steeds graag in contact met getuigen die bijvoorbeeld iets opvallends hebben gezien rond de Korte Langestraat. Daarnaast zijn meer camerabeelden uit de omgeving welkom, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of een dashcam.

De politie houdt donderdag 13 juni tussen 14.00 uur en 20.00 uur een uitgebreid passantenonderzoek in de buurt. Mensen kunnen dan informatie delen, maar ook vragen stellen. Wie informatie heeft kan bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×