Ajax heeft het aflopende contract van Leidenaar Diyae Jermoumi verlengd tot medio volgend jaar met een optie voor nog een jaar extra. (Foto; Ajax)

Ajax verlengt contract Jermoumi; verdediger tekent bij tot medio 2025

Ajax heeft het aflopende contract van Leidenaar Diyae Jermoumi verlengd, dat heeft de club donderdagavond bekend gemaakt. De negentienjarige rechtsback ligt nu tot medio 2025 vast in Amsterdam. Jermoumi herstelt momenteel van een zware knieblessure. In de verbintenis is een optie tot nog een jaar opgenomen. De verdediger kwam tijdens het afgelopen seizoen uit voor Jong Ajax.

Jermoumi, die jeugdinternational is voor Marokko, verruilde in 2019 de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voor die van Ajax. Bij de Amsterdammers doorliep hij de O17 en O18 van de club, alvorens hij op 10 januari 2022 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Op bezoek bij Jong FC Utrecht wonnen Jermoumi en Jong Ajax met 0-2 in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2022-2023 werd Jermoumi volwaardig lid van het beloftenteam van Ajax. Hij speelde 22 wedstrijden, waarin hij goed was voor één doelpunt en één assist. Tijdens het afgelopen seizoen, waarin hij tien duels speelde, raakte de jongeling in november vorig jaar  geblesseerd aan zijn knie tijdens het uitduel met NAC Breda. Hij werd snel daarna geopereerd, al zou het hem de rest van het seizoen aan de kant houden.

Jermoumi zal zich na zijn revalidatie weer melden bij Jong Ajax, dat komend seizoen getraind wordt door Frank Peereboom. De voormalige trainer van Ajax O18 neemt vanaf volgend seizoen het stokje over van Dave Vos, die assistent-trainer wordt van Francesco Farioli bij Ajax 1.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×