Wethouder Terpstra is hoopvol dat het Wernink-terrein alsnog kan worden getransformeerd tot woonwijk. (Foto: Chris de Waard)

Ontwikkeling woonwijk op Wernink-terrein in de herkansing

Niersman Bouw uit Voorschoten gaat samen met ontwikkelaar ABB Bouwgroep uit Sliedrecht proberen om alsnog een wijk met zo’n 650 woningen te realiseren op het Wernink-terrein.  Sinds de betoncentrale de plek tussen rails en Rijn verliet, ligt het terrein min of meer braak.

Ontwikkelen tot woongebied is een flinke uitdaging, zo blijkt al langer. Eerdere plannen werden stuk voor stuk afgeschoten en ook het plan van ABB bleek in juli vorig jaar uiteindelijk toch tegen te hoge financiële grenzen aan te lopen, waarop het werd stilgelegd. In december vorig 2023 ging wethouder Terpstra in gesprek met de twee ontwikkelaars en dat heeft nu geleid tot een intentieovereenkomst.

Bouwwethouder Terpstra over de doorstart die wordt gemaakt met de plannen voor een flinke woonwijk op het Wernink-terrein.

Wethouder Terpstra heeft nu goed hoop dat de twee ontwikkelaars nu samen wel tot realisatie kunnen komen. “Je spreidt dan de risico’s en je hebt meer ontwikkelkracht”, zegt hij hoopvol. Het bestaande plan van ABB blijft uitgangspunt en als alles meezit, kan de Leidse gemeenteraad nog dit jaar een bestemmingsplan ter vaststelling tegemoet zien. “Maar we gaan het nu eerst allemaal opnieuw onderzoeken”, zegt Terpstra. “Ik heb goede hoop dat het lukt, maar garanties zijn er niet.”

Leiden Maatschappij Politiek Werninkterrein


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×