(Foto: Chris de Waard)

Geen feest bij Matilo tijdens Leidens Ontzet

Vanwege het spectaculaire evenement dat Armin van Buuren op de avond van 2 oktober geeft in de Leidse binnenstad, komt er dit jaar geen jongerenfeest in Park Matilo. “We willen het jubileum met iedereen in het centrum vieren, dus ook met de jongeren”, maakte wethouder Yvonne van Delft donderdag bekend.

“Het feest is enkele jaren geleden juist ontstaan omdat het zo druk werd rond de Nieuwe Rijn dat we het gebied moesten afzetten met hekken. Eigenlijk wilde we dat niet. Het feest van de vrijheid vier je niet binnen hekken”, zegt Van Delft die hoopt dat het feest met Armin vooral lokaal gevierd zal kunnen worden. Mochten er toch massaal mensen van buiten op het optreden afkomen, dan worden er wel veiligheidsmaatregelen genomen.

Wethouder Van Delft over de viering van 3 oktober met Armin, maar zonder apart jongerenfeest in Park Matilo.

Of het feest volgend jaar wel weer terugkeer in het Romeinse legerkamp in Roomburg is nog onduidelijk. Van Delft: “We zijn nu met en kwartiermaker de toekomst van Leidens Ontzet opnieuw aan het bekijken en vormgeven. We moeten afwachten wat daar uitkomt.”

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×