Jaimy Ravensbergen schoot op 11 mei FC Twente met twee goals naar het kampioenschap van de Vrouwen Eredivisie. (Foto: Familie Ravensbergen)

Twente-heldin Jaimy Ravensbergen droomt van de Oranje Leeuwinnen

Een maand geleden maakte de Leidse Jaimy Ravensbergen met twee goals FC Twente kampioen van de Vrouwen Eredivisie. En dat bij haar basisdebuut, na maanden blessureleed. Ze kan het nog steeds niet bevatten. In Sleutelstad Sport blikte ze maandag terug op die bijzondere dag.

“Ik hoorde een dag van tevoren dat ik erin stond”, vertelt Ravensbergen vanuit Enschede, de stad waar ze voetbalt. “En op de dag zelf kreeg ik een appje van mijn vader, waarin hij zei dat ik zou scoren. Maar hij wilde niet zeggen hoe vaak. Meestal betekent dat dat ik drie doelpunten moet maken”, lacht ze. Vader Ravensbergen bleek er niet ver naast te zitten.

Maar aan die bijzondere 11 mei ging een lang revalidatietraject vooraf. Net nadat ze een contract bij Twente had getekend, scheurde de spits haar voorste kruisband af. Voor de tweede keer. “Heel zuur. Ik had net bij ADO Den Haag veel gescoord en wilde me laten zien, en dan gebeurt dit. En je moet maar zien of je weer goed terugkomt.”

Ravensbergen revalideerde bij haar club. “Dat was een goed traject. Ik werd goed begeleid en hoefde me alleen maar te focussen op mijn herstel. Ik ging elke dag om negen uur naar de fysio en was om twee uur ’s middags klaar. Veel krachttraining, ook met het mannenteam. Ik was hartstikke fit toen ik weer aansloot bij de meiden.”

Na een paar doelpunten bij de beloften van Twente wist Ravensbergen dat het wel goed zat met het gevoel om doelpunten te maken. “Ik heb een neusje voor de goal, maar je moet natuurlijk wel de bal krijgen en het geluk hebben dat hij er dan invliegt”, vertelt ze.

Dan die elfde mei. De slotdag van de competitie. Een thuiswedstrijd tegen Telstar. Twente moest winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Ravensbergen haar eerste doelpunt werd nog afgekeurd, maar nog in de eerste helft besliste ze de wedstrijd met twee intikkers. Het bleef 2-0. “Zo mooi om te laten zien wat ik waard ben en om zo belangrijk te zijn voor het team. En ook heel mooi om daarna met mijn familie te kunnen vieren!”

De 23-jarige spits begint volgende week alweer aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. “Dat voelt gek, want voor mij was het vorige seizoen nog maar net begonnen”, vindt ze. Wel is ze pijnvrij en speelt ze zonder zorgen over haar knie. Jaimy Ravensbergen droomt intussen van de Oranje Leeuwinnen, maar focust zich momenteel vooral op genieten van het spel. “Ik moet blij zijn dat ik weer op het veld sta en plezier heb, dat is nu hoofdzaak. Naast doelpunten maken.”

Leiden Sport voetbal

Meer in dossier voetbal

Meer in dossier voetbal


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×