Deze Zomerse parelcouscoussalade staat in een handomdraai op tafel. (Foto: Jurriaan Duijn)

Koken zonder dieren: Zomerse parelcouscoussalade

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van het Leidse D66-duoraadslid Jurriaan Duijn.

“De zon gaat weer schijnen als we de politiek mogen geloven, maar van dat zonnige zomerweer lijkt tot nu toe geen sprake. Om toch in de sfeer van een voetbalzomer te komen hier het recept voor een zomerse parelcouscoussalade. Een lekkere en supersnelle combinatie van hartig, zoet en zout. Perfect voor buiten in de tuin!”

Benodigdheden voor 4 personen:
300 gram parelcouscous (vier builtjes)
1 komkommer
Bakje cherrytomaatjes
1 blok feta/witte kaas (eventueel vegan)
Vegetarische spekjes
50 gram gezouten cashewnoten
Perzikken uit blik

Bereiding:
Kook de parelcouscous naar instructie. Snij de komkommer, tomaatjes, witte kaas en perzik in kleine blokjes. Bak de spekjes bruin in de pan. Laat de parelcouscous uitlekken en een beetje afkoelen. En voeg alles, inclusief de spekjes en cashewnoten, samen in een kom. Serveer lauwwarm met peper/zout naar smaak. Eet smakelijk!

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×