Merijn Tinga surft van Londen naar Parijs om te pleiten voor statiegeld op blikjes en plastic flessen. (Video: Omroep West)

Merijn Tinga surft naar Parijs voor Frans statiegeldbeleid

Frankrijk heeft nog steeds geen statiegeld op blikjes en flessen ingevoerd. De Leidse Plastic Soup Surfer Merijn Tinga doet alles om dat te veranderen. Hij gaat van Londen naar Parijs surfen om de Franse burgemeester Anne Hidalgo over te halen het statiegeld in te voeren. Woensdagmorgen kwam hij in Scheveningen aan om zijn surfreis aan te kondigen.

Op 22 juni vertrekt hij vanuit Londen en dan surft hij langs de kust, over het Kanaal naar de Seine. Dan peddelt hij verder naar Parijs. Daar ontmoet hij op 11 juli de burgemeester van Parijs om aandacht te vragen voor statiegeld op blikjes en flessen.

Als onderdeel van de lancering woensdag overhandigde olympisch kampioen én ambassadeur van Clean up on Tour, Kiran Badloe, een symbolische fakkel aan Merijn Tinga, die hij in Parijs zal overhandigen aan de burgemeester.

Vorig jaar zomer surfde Merijn 1800 kilometer van Oslo naar Londen om aandacht te vragen voor een beter statiegeldsysteem in Engeland en Europa.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×