(Afbeelding: Provincie Zuid-Holland)

RijnlandRoute opent met cultuur- en sportfestival

Met het RijnlandRoute Festival wordt komend weekend gevierd dat de gelijknamige route na jaren van aanlegwerkzaamheden klaar is en bijna wordt opengesteld voor het verkeer.

De provincie Zuid-Holland organiseert het festival dat wordt gehouden in en om de nieuwe Corbulotunnel die onderdeel is van de N434. Deze nieuwe weg tussen de A4 en A44 is onderdeel van de RijnlandRoute die verder bestaat uit de Tjalmaweg tussen Leiden en Katwijk en de nog te verbreden Europaweg. Tijdens het RijnlandRoute Festival kunnen ruim 10.000 bezoekers van alle leeftijden te voet een bezoek aan de nieuwe tunnel brengen, vóórdat de auto’s erdoorheen gaan rijden. De N434 en de Corbulotunnel gaan op 5 juli open voor het verkeer.

Malinda Clouder en Cor Klein spreken met Marjolein Vellekoop en Mariëlle Kappetein over het Rijnlandroute Festival.

Programma
Het festival is verdeeld over twee dagen. Op zaterdag is er een cultureel programma met dans, muziek en verschillende kunstvormen. De zondag staat in het teken van sport. Bezoekers  kunnen dan fietsen of hardlopen door de tunnel. Het programma biedt voor alle leeftijden een leuk programma.

Het festivalplein bij het informatiecentrum RijnlandRoute is ingericht met diverse activiteiten voor kinderen, zoals een Pannakooi, een bouw- en knutselhoek, demonstraties en voertuigen van de verschillende hulpdiensten. Er is informatie over de RijnlandRoute en de bouw van de Corbulotunnel en er zijn optredens van regionale artiesten. Ook staan daar meerdere foodtrucks.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
De sportdag wordt samen met de Rotary Leiden en omgeving georganiseerd. Aan het festival is een goed doel verbonden. De opbrengst van het festival gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met het opgehaalde bedrag kunnen kinderen uit gezinnen met geldzorgen uit de regio Rijnland lid worden van een sportvereniging of culturele club.

 

Cultuur Leiden Maatschappij Regio Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×