Roeland Schaftenaar (rechts) heeft voor een jaar bijgetekend bij ZZ Leiden Basketball. (Foto: PR)

Schaftenaar verlengt contract bij ZZ Leiden Basketball, Bouwknecht stopt

Maarten Bouwknecht heeft besloten om te stoppen met 5×5 basketbal. De 29-jarige guard gaat zich richten op 3×3 basketbal. In drie succesvolle seizoenen bij Zorg en Zekerheid Leiden speelde Bouwknecht 146 officiële wedstrijden voor de Leidse formatie. “Ik wil Maarten bedanken voor de afgelopen jaren en wens hem succes bij het 3×3 basketbal”, zegt voorzitter Marcel Verburg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Bouwknecht is na aanvoerder Marijn Ververs de tweede speler van wie bekend is dat hij stopt in Leiden. Later deze week wordt bekend waar Luuk van Bree gaat spelen. Ook hij keert niet terug in de Leidse selectie.

Een andere speler heeft woensdag juist bijgetekend. Het gaat om Roeland Schaftenaar die zijn contract met één jaar verlengd heeft. De 35-jarige power forward/center gaat aan zijn derde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball beginnen. Met het vastleggen van Schaftenaar telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu drie contractspelers: Lucas Kruithof, Jibbe Sicking en Roeland Schaftenaar. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.

Roeland Schaftenaar vertrok op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten om college basketbal te spelen bij Oregon State. Na zijn collegeperiode begon de 2.11 meter lange Schaftenaar aan een professionele loopbaan, die hem in twaalf jaar langs clubs in Spanje en Griekenland voerde. Na de zomer van 2022 koos Schaftenaar voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Met de komst van Schaftenaar haalde Zorg en Zekerheid Leiden Basketball een brok ervaring binnen. Afgelopen seizoen kwam Schaftenaar aanvankelijk van de bank, maar gaande het seizoen kreeg hij een plaats in de startende vijf toebedeeld. Hij speelde dusdanig goed dat hij door bondscoach Arik Shivek werd opgeroepen voor de Orange Lions. Afgelopen seizoen kwam Schaftenaar 48 wedstrijden in actie.

Schaftenaar is net als de club blij met het verlengen van zijn contract. “Ik heb veel zin om nog een jaar voor Zorg en Zekerheid Leiden te spelen. Ik heb twee mooie jaren achter de rug en ik hoop dat we komend seizoen met het team, staf, club en fans weer veel moois gaan beleven.” Ook hoofdcoach Doug Spradley is enthousiast. “We zijn blij dat Roeland heeft besloten om nog een jaar bij ons te spelen. Hij was en blijft een belangrijk onderdeel van ons succes in de afgelopen jaren.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×