Bij de ontploffing in mei vielen geen gewonden, maar heeft omwonenden flink schrik aangejaagd. (Foto: Regio15)

Winkelpand Brandts Buyskade onder voorwaarden weer open

Het pand van beddenwinkel Boxspringstudio aan de Brandts Buyskade mag de deuren weer openen. Het pand was de afgelopen vier weken op last van burgemeester Peter van der Velden gesloten, nadat er op 21 mei een explosief naar binnen was gegooid. De winkelier wordt door de gemeente verplicht om beveiligingscamera’s aan de buitenzijde van het winkelpand op te hangen.

Bij de ontploffing in mei vielen geen gewonden, maar het pand raakte beschadigd en de explosie heeft omwonenden flink schrik aangejaagd. Omdat er sprake was van een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid besloot burgemeester Peter van der Velden het pand direct te sluiten.

De burgemeester ziet onvoldoende grond voor een langere sluiting van het winkelpand, maar vindt de extra maatregelen wel noodzakelijk. De huurder van het pand heeft daarom te horen gekregen dat de winkel weer open mag op voorwaarde dat er een werkend camerasysteem wordt aangebracht dat rechtstreeks is aangesloten op een Particuliere Alarm Centrale.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×