(Foto's: Chris de Waard)

Kunstwerk siert voortaan foyer van stadhuis Leiden

Burgemeester Peter van der Velden heeft maandagmiddag een bijzonder kunstwerk onthuld in de foyer van het Leidse stadhuis. ‘Unfolding Origins’ is aangebracht op een van de muren. Of eigenlijk in een van de muren.

Šebestíková liet zich inspireren door de grillige aderen van de natuurlijke marmergrotten waaruit het marmer voor het Leidse stadhuis gewonnen is. Na de grote brand in 1929 werd het stadhuis herbouwd en overvloedig voorzien van marmer. Het was zelfs zo dat een derde van al het naoorlogse marmer in Nederland verwerkt is in het Leidse stadhuis. Marmer ontstaat door een miljoenen jaren durende metamorfose van kalksteen, een proces dat Šebestíková heeft weten te vangen in haar werk.

Kunstenaar Lisa Šebestíková grifte haar creatie in de muren en het plafond. Het permanente kunstwerk is gemaakt in opdracht van mecenas Kees Cools van de stichting Beelden in Leiden.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×