Vrouwenteam van Leiden Atletiek plaatst zich voor finale clubcompetitie. (Foto: Leiden Atletiek)

Seniorenteams Leiden Atletiek door naar finale clubcompetitie

Zowel de mannen als de vrouwen van Leiden Atletiek kwamen zondag in actie. Beide teams plaatsten zich voor de landelijke finale in september waar promotie naar een hogere klasse op het spel staat. De vrouwen hadden nog even hoop direct te promoveren, maar moesten de dagwinst laten aan de Amsterdamse vrouwen van AAC.

Dat de vrouwen van Leiden Atletiek de finale zouden halen, lag in de lijn der verwachting gezien de eerdere prestaties dit seizoen. Maar het moest natuurlijk nog wel even gebeuren in Almere. Lieselotte Schoemaker pakte goud op zowel de 100 als de 200 meter. Hoogspringster Glenka Antonia won goud met een sprong over 1,80 meter, Carmen Oosterkamp kwam als eerste over de streep bij de 3000 meter in 10:39,18 en Jet van der Heijden was goed voor een bronzen medaille bij het discus met een worp van 41,31 meter.

Schoemaker kwam zelfs speciaal over vanuit Zwitserland om de punten binnen te halen voor haar club. En Ilse Knevel liep een persoonlijk record op de 100 meter horden met 17,45. In september kunnen de vrouwen met een goed optreden in de finale promotie naar de eerste divisie afdwingen.

Mannen
De mannen van Leiden Atletiek komen al uit in de eerste divisie en plaatsten zich in Alphen aan den Rijn met enige moeite voor hun finale. Polsstokhoogspringer Stan Does ontbrak wegens een blessure en ook Igor Ouwerkerk deed niet mee omdat hij niet fit was. Ouwerkerk werd op de 3000 meter steeplechase niet onverdienstelijk vervangen door Thijs van Mourik.

Maar er waren ook eerste plaatsen, zoals voor kogelslingeraar Luuk Vos en Marco van Erp op 5000 meter. Vos wierp 53,80 meter en Van Erp liep 15:28,27. Ook waren er twee derde plaatsen voor 400 meter loper Thijs Wolvers (49,01) en Bilal Nour (800 meter in 1:54,10).