De toeristenbelasting wordt in Leiden het komende jaar bevroren op 3,50 euro per overnachting. (Foto: Chris de Waard)

Leiden bevriest tarief toeristenbelasting op 3,50 euro

De gemeente Leiden bevriest de toeristenbelasting het komende jaar op 3,50 euro. Elke drie jaar wordt het tarief herzien en dat zou dit jaar weer gebeuren.

Omdat de Rekenkamer onderzoek gaat doen naar de financiering van de Leidse ‘citymarketing’ via de toeristenbelasting wordt aanpassing van het tarief met een jaar uitgesteld. Uit het onderzoek zou kunnen blijken dat een ander bedrag bij overnachtende toeristen in rekening moet worden gebracht om de doelen te behalen.

In het onderzoek wil de Rekenkamer uitzoeken in hoeverre Leiden & Partners er in slaagt om Leiden op de kaart te zetten. Die organisatie is verantwoordelijk voor de stadspromotie en heeft verschillende doelen. Onder andere meer bezoekers, congressen en studenten naar Leiden te halen. De Rekenkamer wil onderzoeken op welke wijze citymarketing haar doelen bepaalt en behaalt en of dat aansluit bij de visie op de bezoekerseconomie van de gemeente Leiden en in hoeverre de gemeenteraad daar invloed op kan uitoefenen.

Leiden maakt jaarlijks zeventig procent  van de geïnde toeristenbelasting over naar het Ondernemersfonds om daarmee de citymarketing van Leiden mede te bekostigen. Dat pot geld wordt beheerd door het Hoteloverleg Leiden dat samen met Leiden & Partners bepaald hoe de middelen worden ingezet. De resterende dertig procent vloeit in de gemeentekas.

Economie Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×