Deze week een recept voor een gezonde zomerbowl. (Foto: Marleen Hogendoorn)

Koken zonder dieren: gezonde zomerbowl

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hogendoorn: een gezonde zomerbowl.

Marleen: “Die is voedzaam, gezond en ziet er ook nog eens mooi uit. En het is ook nog eens superlekker.”

Ingrediënten voor twee personen
1 blik kikkererwten
2 zoete aardappelen
150 gram quinoa (gekookt)
Een zakje sla
Tahina of hummus
Een rode ui, gesneden
Een avocado, gesneden
Kruiden en olijfolie

Bereiding
Was de kikkererwten en laat ze uitlekken. Meng het met een beetje olijfolie, theelepel uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder en wat zout en peper. Doe dit in een ovenschaal. Haal de schil van de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Beetje olijfolie erbij, zout en peper, theelepel uienpoeder en paprikapoeder. Dit mag ook in een ovenschaal.

Zet beide schalen 30 tot 35 minuten in een oven op 200 graden.

Leg in een schaal wat sla. Meng er wat citroensap doorheen. Snij de rode ui alvast.

Als dat klaar is, pak een mooie schaal. Maak een laag met tahini of hummus. Daarop de sla. Dan de quinoa, zoete aardappelen, kikkererwten, gesneden rode uit, stukjes avocado en granaatappelpitjes. Eet smakelijk.

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×