Buurtcamping Matilo brengt bewoners dichter bij elkaar. (Foto: Buurtcamping Matilo)

Buurtcamping Matilo heeft nog plek: 'Op de camping is het altijd mooi weer'

Kamperen in je eigen buurt, voor inwoners van de Leidse wijken Roomburg en Meerburg is dat komend weekend weer mogelijk. Voor het derde jaar op rij is er een pop-up buurtcamping in Park Matilo. Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli zijn er verschillende activiteiten in het park. Voor wie niets wil missen zijn er nog plekjes vrij op de buurtcamping.

Buurtbewoners bouwen samen de camping op en verzorgen de activiteiten voor elkaar. “Dat is precies het doel van de buurtcamping: tijdens een ontspannen vakantie je buren beter leren kennen”, vertelt initiatiefnemer Marten Ris. De beheerder van de pop-up camping vindt het belangrijk dat alle buren mee kunnen doen. “We zijn er voor iedereen die in de buurt woont. Ook voor gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben. Daarom houden we een derde van de plekken vrij voor de ‘minima’ uit de wijk”, legt Ris uit.

Camping
Overnachten kost 35 euro voor het hele weekend. “Daarnaast zijn er aparte prijzen voor mensen die alleen overdag komen, of slechts een nachtje blijven. Komt allen, want op de camping is het altijd mooi weer”, grapt Ris.

Vrijwilligers
Ondanks dat de camping al over een week haar poorten opent, is het team nog op zoek naar vrijwilligers. “Enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen. Zijn van harte welkom”, zegt Ris. Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan via de website van de buurtcamping.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×